FEDERATIA ROMANA DE GIMNASTICA RITMICA
 
2019
CN Juniori Mici
Campionatele Nationale Copii
18th Irina Deleanu Cup
 
2018
Cupa României
CN de Junioare si Senioare
CN Juniori Mici
17th Irina Deleanu Cup
Campionatele Nationale Copii
 
2017
Cupa României
CN de Junioare si Senioare
CN Juniori Mici
Curs National Arbitri
16th Irina Deleanu Cup
Campionatele Nationale Copii
 
2016
CN Juniori Mici
Campionatele Nationale Copii
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
 
2015
World Cup & Irina Deleanu Cup
7th Spring Cup
Campionatele Nationale Copii
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
 
2014
6th Spring Cup
13th Irina Deleanu Cup
Campionatele Nationale Copii
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
 
2013
World Cup & I.Deleanu Trophy
5th Spring Cup
Campionatele Nationale Copii
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
 
2012
Irina Deleanu Orange Trophy
4th Spring Cup
Campionatele Nationale Copii
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
Concursuri internationale
 
2011
Irina Deleanu Orange Trophy
3rd Spring Cup
Campionatele Nationale Copii
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
Concursuri internationale
 
2010
Irina Deleanu Orange Trophy
Campionatele Zonale Copii
Campionatele Nationale Copii
CZ de Junioare si Senioare
CN de Junioare si Senioare
Cupa României
 
2009
Irina Deleanu Orange Trophy
CN Copii si Juniori Mici
CN de Junioare si Senioare
Cupa Romaniei
 
2008
Cupa Irina Deleanu
 
© Carlo di Giusto
 
© Valeriu Sprintu

Duminica, 6 decembrie 2009, la Sala „Olimpia” din Bucuresti s-a desfasurat Cupa Municipiului Bucuresti la gimnastica ritmica, eveniment organizat de Directia pentru Sport a Municipiului Bucuresti in colaborare cu Federatia Romana de Gimnastica Ritmica. Ultim eveniment competitional de gen pe anul in curs, competitia a adunat pe covorul de concurs aproape 40 de gimnaste de la 7 cluburi din tara la categoriile Mica Gimnasta, a IV-a, a III-a si a II-a....rezultate

 
     

Componenta lotului national de junioare, Francesca Baciu, a obtinut, in luna septembrie, medalia de aur in competitia individuala care a avut loc in Polonia, la Lodz. In luna octombrie, la Heliopoulis Cup, in Grecia, a obtinut medalia de argint la maciuci si locul 4 la individual. Tot in aceeasi luna a mai participat la Lemesi Cup, in Cipru, medalia de argint la minge, locurile 4 la cerc si maciuci si locurile 6 la coarda si individual si la Piruett Cup, in Ungaria, unde a obtinut medalia de aur la minge, de argint la individual si cerc si locul 4 la panglica.

 
     

In zilele de 6 si 7 noiembrie 2009 Adriana Teocan, Alexandra Piscupescu, Diana Valeanu si Hermina Dohotariu vor participa la concursul international de gimnastica ritmica Eurogym Cup rezervat junioarelor (gimnaste 12 - 15 ani), organizat de clubul Les Provinciales cu acordul Federatiei Regale de Gimnastica Ritmica si inscris in calendarul competitional al Federatia Internationale de Gimnastica. Acest turneu, international, aflat la cea de a XXIII-a editie va aduna la Verviers, 13 tari, 15 echipe, 42 gimnaste din Azerbaidjan, Spania, Franta, Georgia, Israel, Letonia, Olanda, Polonia, România, Serbia, Cehia, Ucraina si Belgia.

 
     

La sfarsitul acestei saptamani se desfasoara la Tel-Aviv Adunarea Generala a Uniunii Europeane de Gimnastica. Incepand cu 2003, acest eveniment are loc la fiecare doi ani, iar din patru in patru ani se desfasoara alegeri generale. In acest an au fost depuse trei candidaturi pentru presedintia Uniunii: actualul presedinte Dimitrios Dimitropoulos (Grecia), Georges Guelzec (Franta) si Ivan Levak (Slovenia).   Romania prezinta 3 candidaturi pentru comitetele tehnice ale Uniunii, si anume: Mircea Apolzan (pentru Comitetul Tehnic – gimnastica artistica – masculin), Anca Mihãilescu-Grigoras (pentru Comitetul Tehnic – gimnastica artistica – feminin) , Irina Deleanu (pentru Comitetul Tehnic – gimnastica ritmica).

* Irina Deleanu a fost aleasa membru al Comitetului Tehnic al Uniunii Europene de Gimnastica.

 
     
Cupa Romaniei la gimnastica ritmica se va desfasura anul acesta mai devreme, in ziua de 10 noiembrie 2009. Intr-un spectacol de gratie si frumusete dar si de forta si indemanare, gimnastele clasificate la aceasta competitie va vor astepta la Sala Polivalenta pentru a va convinge, inca o data, ca gimnastica ritmica este cel mai frumos sport ... detalii  
     
In zilele de 16 si 17 octombrie 2009, la Sala Polivalentã din Bucuresti, începând cu ora 9, se vor desfãsura Campionatele Nationale de Junioare si Senioare 2009. La aceastã competitie si-au anuntat participarea gimnaste reprezentând 13 cluburi: CS "Olimpia" Bucuresti, CSS "Triumf" Bucuresti, LPS Baia-Mare, AS "Royal Motors" Pitesti, CSS Timisoara, CSS1 Constanta, CSU Brasov, CSS Resita, CSM Arad, CSU Oradea, LPS Bistrita, CS "Anghel Saligny" Iasi si LPS "Bihorul" Oradea. Uram succes tuturor participantilor, iar iubitorilor de gimnastica ritmica un calduros bun venit!   cnjs09.jpg
     

Pentru cã astazi, 21 septembrie 2009, este o zi specialã pentru doamna Maria Gârbã – antrenoarea lotului national de gimnasticã ritmicã al Romaniei, ne alãturãm celor ce îi doresc din adâncul sufletului sã aibã parte numai de împliniri si multã sãnãtate. Dumnezeu sã vã cãlãuzeascã si sã aseze totul cu folos în viata dumneavoastrã. La multi ani fericiti!

 
     

Campioana olimpicã Evgeniya Kanaeva (RUS) a câstigat 5 medalii de aur la Campionatele Mondiale de Gimnasticã Ritmicã, Mie, Japonia.  Au mai urcat pe podium Anna Besonova (UKR), Daria Kondakova (RUS), Aliya Garayeva (AZE), Melitina Staniouta (BLR) si Silvia Miteva (BUL).  Reprezentantele României, Andrada Anton (CSU Oradea) si Stefania Chiriac (CSM Arad) s-au clasat pe locul 84, respectiv 103. Rezultate complete ...aici

 
     

In sectiunea Documente - metodica a fost publicat versiunea in limba românã a Codului de Punctaj valabil de la 1 ianuarie 2009. De asemenea, tot in limba românã, au fost publicate fisele de artistic - individual / ansamblu.

 
     

Federatia Românã de Gimnasticã Ritmicã organizeazã, între 2 si 4 octombrie 2009 un curs national de arbitraj. Acesta se adreseazã, în special, antrenorilor care nu au reusit, din motive financiare, sã participe la cursul international de arbitraj care a avut loc la începutul acestui an. Lectori: Maria Gîrbã, Ileana Iakob si Marinela Jipa.

 
     
Prima competitie la care România a participat dupã retragerea senioarei Irina Lalciu s-a încheiat în capitala Ucrainei, la Kiev. In concursul  junioarelor, Alexandra Piscupescu s-a clasat pe locul 6 la individual compus, pe locul 5 la cerc, minge si coarda si locul 7 la maciuci. In etapa de Cupa Mondiala, senioarele Andrada Anton (CSU Oradea) si Stefania Chiriac (CSM Arad), au incheiat concursul pe locurile 35, respectiv 36. La individual medaliile au fost împãrtite între Anna Bessonova (UKR) - aur, Olga Kapranova (RUS) - argint si Silvia Miteva (BUL) - bronz. In finalele pe obiecte Anna Bessonova a reusit sã obtinã toate medaliile de aur la coardã, cerc, minge si panglicã....rezultate  
     
O noua statie din seria concursurilor de Grand-Prix a avut loc la Marbella, Spania, intre 29-31 mai. Aflata in concurs alaturi de  senioare de succes ale lumii – Kanaeva, Kondakova, Yussupova, Staniouta, Risenson, Charkashina  – Irina Lalciu ne dovedeste inca o data ca stie deja calea catre succes. Alaturi de ea, Alexandra Piscupescu, si ea intr-o companie competitionala a junioarelor de perspectiva – Narkevich, Merkulova, Sereda, Garcia – isi confirma, din nou, valoarea. Le sta alaturi, trup si suflet, antrenoarea emerita Maria Garba.
 

Senioare    Junioare

   

Campionatele Nationale Scolare de Gimnastica ritmica, organizate anul acesta la Baia-Mare s-au bucurat de un interes deosebit din partea cluburilor si liceelor sportive. Aproape 150 de gimnaste de la 9 institutii de profil din tara au incantat iubitorii acestui sport aflati in Sala Sporturilor din Baia-Mare.  

Mica Gimnasta   Ansambluri copii   Categoria a IV-a  Categoria a III-a Junioare  Senioare

 

 

   

Abia incheiata, o noua competitie internationala aduce bucurie in randul iubitorilor de gimnastica ritmica din Romania. Turneul FIG “No Limits Open” are loc in fiecare an in luna mai in Belgia, la Antwerp, oras din regiunea Flandra, capitala a provinciei cu acelasi nume. Alexandra Piscupescu a obtinut 3 medalii de aur – la coarda, cerc si maciuci – si doua medalii de argint - in concursul invidual de junioare si la minge. In competitia rezervata sperantelor (gimnaste nascute 1997 si 1998) Francesca Baciu a castigat locul I si medalia de aur in concursul individual. Gimnastele au fost insotite de dra. Marinela Jipa, care a facut parte din brigada de arbitraj a concursului.

 

Rezultate individual               Finale

 
foto: Leo Menijn
     

Prima competitie importanta de gimnastica ritmica din noul ciclu olimpic s-a desfasurat in perioada 15 - 17 mai 2009 la Baku in Azerbaijian. Campionatele Europene - editia XXV, jubiliara - au adus laolalta, timp de 3 zile, in Complexul Sportiv "Heydar Aliyev", 186 de gimnaste din 32 de tari. Campioana olimpica Evgenia Kanaeva, Camioana mondiala "en titre" Anna Bessonova, Campioana absoluta a Europei in 2006 Vera Sessina si Campioana mondiala absoluta in 2005 Olga Kapranova s-au luptat alaturi de nume nou intrate in categoria senioarelor - cum sunt si reprezentantele noastre Irina Lalciu (pregatita de antrenoarea emerita Maria Gârbã) si Andrada Anton (pregãtitã de antrenoarea Anca Sabãu) - pentru titlul european pe echipe. Irina Lalciu s-a calificat pentru Europenele din 2010 de la Bremen, Germania, facand parte acum din elita celor mai bune 20 de gimnaste din Europa. Competitia europeana din acest an s-a incheiat cu victoria echipei Rusiei, urmata de cea a Azebaijianului si cea a Ucrainei. In concursul ansamblurilor de junioare Rusia a castigat un nou titlu European, urmata de ansamblurile din Azerbaijian si Belarus.

 
Rezultate complete pe site-ul oficial al Campionatelor Europene - Baku, 2009... detalii
   

Intre 1 si 3 mai, s-a desfasurat la Burgas, in Bulgaria, Turneul International Grand-Prix “Julieta Shismanova”. Reprezentanta Romaniei, Irina Lalciu s-a clasat pe locul 10 in concursul individual sip e locul 7 in finala la panglica.

 
   

La finalul saptamanii trecute, in zile de 8, 9 si 10 mai, Irina lalciu a participat la Turneul International de Gimnastica ritmica de la Corbeil-Essones, Franta. In concursul individual Irina a reusit sa se claseze pe locul 11 - dintr-un total de 46 de participante. De asemenea, reprezentanta nostra a prins doua finale, castigand locul 8 la coarda si locul 6 la panglica.

 
   

In perioada 15 - 17 mai 2009 se vor desfasura la Bucuresti, la Sala Polivalenta,  Campionatele Nationale de Copii  si Juniori Mici. Conform Regulamentului Tehnic pe anul in curs, pentru concursul destinat copiilor (6 – 8 ani)  gimnastele vor pregati  un exercitiu fara obiect iar junioarele mici (8 – 10 ani) doua exercitii: coarda si cerc. In ceea ce priveste concursul ansamblurilor, acestea vor prezenta un exercitiu fara obiect.

 
   

Federatia Romana de Gimnastica Ritmica are deosebita placere de a va invita in zilele de 25 si 26 aprilie 2009 la Sala Polivalenta din Bucuresti unde se va desfasura cea de-a VIII-a editie a competitiei internationale “Trofeul Orange Irina Deleanu”. 15 senioare si 27 de junioare din 12 tari vor evolua cu gratie si forta pentru a castiga trofeul si titlul de campioana la cele doua categorii ale concursului.

 
   

Competitia internationala Grand Prix Deriugina Cup – Naftogaz ajunsa in 2009 la cea de a XXVII-a editie a adus la Kiev intre 9 si 12 aprilie, 44 de senioare din 25 de tari. Irina Lalciu, aflata pentru prima data la un concurs de asemenea anvergura, a reusit sa obtina locul 22 in concursul individual. Anna Bessonova (UKR) a castigat competitia cu 111,075 puncte, urmata de Daria Kondakova (RUS) – 105,875 puncte si Irina Risenzon  (ISR) pe locul al III-lea cu 104,800 puncte.

 
     

Intre 3 si 5 aprilie 2009 Francesca Baciu (AS Royal Motors Pitesti) a participat la  concursul “The Lotto European Cup”, Gent, Belgia.  Competitia, organizata de Clubul “Forza Ritmica” Gent, este inscrisa in calendarul competitiilor FIG adresate atat tinerelor sperante (nascute 1999, 1998, 1997) cat si junioarelor  si senioarelor.

In competitia individuala a tinerelor sperante Francesca Baciu a castigat locul al II-lea si medalia de argint iar in finale locul I si medalii de aur la toate cele trei obiecte: coarda, cerc si minge.

 

Rezultate complete aici.

   

Federatia Românã de Gimnasticã Ritmicã organizeazã în data de 26 aprilie 2009, ora 9:00, în sala de conferinte de la Sala Polivalenta din Bucuresti, Adunarea Generalã Ordinarã si de Alegeri.

   
Detalii aici.
   

Sectia de Gimnasticã Ritmicã a Clubului Sportiv Municipal Ploiesti pregãteste, pentru data de 28 martie 2009, organizarea primei editii a Concursului “Cupa Primãverii”, la sala „Leonard Doroftei”, destinata copiilor (6-8 ani) si juniorilor mici (8-10 ani).

La aceasta competitie participa aproape 50 de gimnaste de la cluburi cu traditie din vecinãtarea municipiului Ploiesti: Asociatia Sportiva „Royal Motors” Pitesti, Clubul Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport Bucuresti, Clubul Sportiv Scolar nr. 1 Constanta, Clubul Sportiv Scolar „Triumf” Bucuresti si Clubul Sportiv Municipal Ploiesti.

Parteneri in organizarea acestui eveniment: Primaria Municipiului Ploiesti, Directia Judeteana pentru Sport si Federatia Romana de Gimnastica Ritmica.

Sponsorii acestei competitii: Selgros Ploiesti, McDonald's Romania, Metro Cash&Carry, Coca-Cola si Apa Talea.

 
     

Vesti bune si de la Goodwill Cup, Cehia, unde alte doua reprezentante ale Romaniei, Francesca Baciu si Madalina Frant (Royal Motors Pitesti) au obtinut rezultate notabile intr-o competitie la care au participat gimnaste din Cehia, Estonia, Finlanda, Polonia, Slovacia, Ucraina, Ungaria. Astfel, Francesca Baciu a obtinut locul I si medalia de aur la categoria 1996 – 1997 iar Madalina Frant locul II si medalia de argint la categoria 2001.

 
Rezultate complete aici.
   

Tot la sfarsitul saptamanii trecute, Andrada Anton – CSU Oradea a reprezentat Romania in concursul de senioare din cadrul Turneului 22 MTM Narodni Dom – Ljubliana, Slovenia. Organizat pentru prima data in 1988, in acest an au participat 66 de gimnaste din 15 tari: Austria, Azerbaijan, Belarus, Belgia, Croatia, Finlanda, Italia, Letonia, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Serbia, Slovenia si Uzbekistan. Andrada Anton a reusit sa se claseze pe locul 8 dupa Aliya Garaieva (AZE), Alexandra Ermakova (RUS), Svetlana Rudalova (BLR), Tjasa Seme (SLO), Nicol Ruprecht (AUT), Maristella Toniutti (ITA si Susana Abrantes (POR).

 
Rezultate complete aici.
   

Sambata 21 si duminica 22 martie Romania a fost reprezentata de Irina Lalciu si Alexandra Piscupescu (ambele de la CS Olimpia Bucuresti) la Turneul International Pas-de Calais, editia a XXI-a. O competitie inscrisa in calendarul Federatiei Internationale de Gimnastica  la care au fost invitate Africa de Sud, Argentina, Australia, Austria, Azerbaijan, Belarus, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Cap Verde, China, Cipru, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Israel, Italia, Japonia, Kazahstan, Marea Britanie, Mexic, Noua Zeelanda, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Spania, Statele Unite ale Americii, Ucraina, Ungaria, si Turcia. In concursul destinat senioarelor, Irina Lalciu – pentru prima data participanta in aceasta calitate – a reusit sa se claseze pe locul IV dupa 3 nume sonore ale gimnasticii ritmica mondiale: Olga Stryuchkova (RUS), Irina Risenson (ISR) si Delphine Ledoux (FRA). In concursul destinat junioarelor Alexandra Piscupescu a reusit sa urce pe podium dupa Alina Makarenko (RUS), aducand acasa o medalie de argint in concursul individual si alte trei medalii de argint in finalele la maciuci, coarda si cerc.

 

Rezultate complete aici.

   

Federatia Româna de Gimnastica Ritmica a organizat la Bucuresti în perioada 21 – 28 februarie 2009 cursul international de arbitraj sustinut de Federatia Internationala de Gimnastica, cu participarea arbitrei experte Pancrasia Sirvent Mut.

Acest curs a fost incheiat cu examene teoretice si practice in urma carora s-au acordat 15 brevete internationale si 8 nationale.

 
     

Gimnaste nominalizate sa reprezinte Romania in 2009 in competitiile internationale de gimnastica ritmica:

Senioare
1. Anton Andrada (CSS Oradea)
2. Lalciu Irina (CS Olimpia Bucuresti)

Junioare
1. Baciu Francesca (AS Royal Motors Club Pitesti)
2. Dohotariu Hermina (CSS1 Constanta)

3. Micula Flavia (CSS Arad)
4. Piscupescu Alexandra (CS Olimpia Bucuresti)
5. Valeanu Diana (CSS Resita)

 
     

In perioada 7 – 8 aprilie se va desfasura la Baia-Mare a XI-a editie a Cupei Primaverii la gimnastica ritmica. Vor participa cluburi din nordul tarii: Arad, Bistrita, Targu-Mures, Oradea, Timisoara, Iasi si un club din Spania, atit la individual cit si la proba de ansamblu.

 
     
Cupa Romaniei 2008
 
Nu numai sarbatorile se apropie, ci si ultima intrecere nationala oficiala a gimnastelor calificate la acesta competitie in urma desfasurarii Campionatelor Nationale pe categorii. Duminica, 7 decembrie, Mos Nicolae va aduce la Sala Polivalenta diplome, medalii, cupe si premii!
 
   
Campionatele Nationale de Junioare si Senioare 2008
 

Pe 17 si 18 octombrie 2008, la Sala Polivalenta din Bucuresti, vor avea loc Campionatele Nationale de Gimnastica Ritmica rezervate junioarelor (categoria a III-a si a II-a) si senioarelor. 12 cluburi participante - 73 de junioare si 12 senioare - se vor intrece pentru Titlul National pe echipe , individual compus si obiecte

 
   
   
Campionatele Europene de Gimnastica Ritmica, Torino 2008
 
Dupa Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale de Sah si Scrima din 2006 precum si Universiada din 2007, Torino este, din nou, centrul sportului international. Intre 5 si 7 iunie 2008, cele mai bune gimnaste vor incerca sa cucereasca titlul continental la cea de-a XXIV-a editie a Campionatelor Europene de Gimanstica Ritmica.

Sâmbãtã, 10 mai 2008 Lotul National de Gimnasticã Ritmicã al României a participat în Italia la competitia internationalã „Trofeo Citta di Chieti”. Organizat în capitala provinciei Abruzzo, Chieti, de clubul local „Armonia d’Abruzzo”, concursul a dat ocazia junioarelor din Bulgaria, Estonia, Polonia, Turcia, Germania, Israel, Azerbaijan, Slovenia, Cipru, Norvegia Spania si Italia sã-si testeze valoarea înaintea de Europenele de la Torino. In concursul pe echipe România s-a clasat a doua, dupa Italia si înaintea Bulgariei.

 
Rezultatele complete, aici.
   
A VIII-a editie a Turneului International „No Limits Open” s-a desfasurat la Antwerp, în Belgia, pe 3 si 4 mai a.c. In concursul de junioare s-au întrecut 29 de gimnaste din Belarus, Belgia, Cehia, Cipru, Franta, Israel, Olanda, Republica Sud-Africanã, Portugalia, Rusia, Slovacia, Spania, Turcia, Ucraina Reprezentantele lotului national de gimnastica ritmica au reusit performante notabile prin Alexandra Picupescu – Locul I la panglica si Locul III la individual compus; Irina Lalciu – Locul II la coarda si Locul III la cerc iar Cristina Lautaru – Locul II la minge.
 
   
La inceputul lunii mai se vor desfasura Campionatele Nationale de Copii si Juniori Mici. Astfel, sambata 3 mai si duminica 4 mai 2008 va asteptam la Sala Polivalenta din Bucuresti pentru a incuraja si rasplati cu aplauze micile gimnaste care vor intra in concurs!
 
   
S-a incheiat a VII-a editia a Cupei Internationale „Irina Deleanu”. Aceasta intalnire s-a bucurat de un real succes, gimnastele intrecandu-se in doua competitii rezervate junioarelor si senioarelor. Au participat: Australia, Austria, Azerbaijan, Belgia, Cipru, Cehia, Estonia, Georgia, Ungaria, Italia, Letonia, Slovacia, Spania, Elvetia, Rusia, Ucraina, America si Romania.  In concursul junioarelor, Romania a obtinut locul II pe echipe, o medalie de aur la coarda si una de argint la minge prin Cristina Lautaru, o medalie de bronz la cerc prin Alexandra Piscupescu, si o medalie de argint la panglica prin Irina Lalciu.
 
   
Federatia Romana de Gimnastica Ritmica va invita duminica, 6 aprilie 2008, incepand cu oa 9,30 la Sala Polivalenta din Bucuresti unde se va desfasura a VII-a editie a Cupei Internationale „Irina Deleanu”. Sunt asteptate gimnaste din peste 20 de tari printre care Rusia, Ucraina, Azerbaijan, Spania si Italia, tari cu rezultate deosebite in gimnastica ritmica.
 
   
 
FEDERATIA ROMANA DE GIMNASTICA RITMICA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
FEDERATIA ROMANA DE GIMNASTICA RITMICA
© 2008 - Federatia Romana de Gimnastica Ritmica - webdesigner Liliana Baescu